مقالات سفیران

دستگاه اسکنر چطور کار می کند؟

تکنولوژی CCD
زمان مطالعه: 2 دقیقه

نحوه کار اسکنر ها

امروزه انواع مختلفی از اسکنر ها وجود دارند، که اکثر آنها (البته به جز برخی از اسکنرهای مورد استفاده در صنعت چاپ و انتشارات) داده‌ها را در قالب یک فایل کامپیوتری ذخیره می‌کنند. این داده‌ها ممکن است اسناد متنی، نقشه (گرافیک تجاری) یا یک تصویر که از اسلاید و فیلم گرفته شده باشد. به علاوه ممکن است داده یک تصویر شفاف مثل نگاتیو باشد.
حال سوال اینجاست ” یک اسکنر چگونه می‌تواند از داده‌های مختلف که پیش‌تر اشاره شد، فایل کامپیوتری نظیر PDF تهیه کند، به نحوی که بتوانیم بر روی آن تغییر اعمال کنیم؟  “

اسکنرها بسته به نوع و مدل ساختشان دارای طرز کار متفاوت و پیچیده ای هستند .حال به صورت خلاصه به تشریح عملکرد اسکنرهای رومیزی می پردازیم زیرا تمامی اسکنر ها درواقع از سیستمی مشابه همین مدل بهره می برند.
بعد از قرار دادن تصویر یا سند مربوطه، هد اسکن کننده که شامل لامپ روشن کننده ، دو یا چند آئینه ، لنز و … است به حرکت در آمده و طول سطح اسکنر را می پیماید. لامپ روشن کننده وظیفه روشن کردن عکس یا سند را برعهده می گیرد تا تصویر آن به آئینه اول و از طریق آن به آینه های بعدی تابیده شود. سپس تصویر در آئینه ی آخر متمرکز شده تا با کیفیت بالاتر در دسترس لنز و حسگر تصویر قرار گیرد. این حسگر فتون های نوری را به بار الکتریکی تبدیل کرده و مجموع آنها (سیگنالها) را به کامپیوتر ارسال میکند

تکنولوژی CCD:

CCD مخفف سرواژگان Charged-Coupled Device است. ارائه CCD مجموعه‌ایی از دیودهای حساس به نور است که فوتون‌ها (نور) را تبدیل به الکترون (بار الکتریکی) می‌کنند. این دیودها با نام فتوسیت (photosite) شناخته می‌شوند.

اگر چه یک اسکنر از اجزای متفاوتی مانند آینه، لنز و … تشکیل شده است، اما  تکنولوژِی استفاده شده برای اسکن گرفتن، مهمترین قسمت در انتخاب یک اسکنر محسوب می‌شود. دراینجا تکنولوژِی CCD مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

همانطور که پیش‌تر گفته شد، فتوسیت‌ها به نور حساس هستند. لذا هرچه نور بیشتر باشد، بار الکتریکی بیشتری تولید می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *