پرینتر چیست و چگونه کار می کند؟
در این مقاله برآنیم تا پرسش احتمالی برخی کاربران مبنی بر اینکه printer چیست و چگونه کار می کند را پاسخگو باشیم. در ابتدای این مقاله پس از ذکر مقدمه ای کوتاه، به ذکر انواع پرینترهای موجود و نخستین شرکت سازنده پرینتر خواهیم پرداخت. در ادامه ضمن شرح ویژگی های هریک از چاپگرهای عرضه شده به بازار، با عملکرد و مشخصات فنی هریک از آنها آشنا خواهیم شد.
همانطور که می دانید امروزه چاپگرها یکی از ملزومات اصلی برای اکثر شرکت ها و ادارات می باشد. از دانش آموزان گرفته تا دانشجویان و ارباب رجوع شرکت ها و ادارات همگی نیاز به پرینت اسناد و فایل های خود دارند. برخی نیز از پرینتر برای کارهای روزانه خود استفاده کرده و از این طریق کسب درآمد می کنند.
بنابراین چه قصد خرید چاپگر داشته باشید و چه بخواهید از آن استفاده کنید، نیاز است اطلاعات کافی درمورد این دستگاه داشته باشید. این اطلاعات به شما کمک خواهد کرد با انوع پرینتر و نحوه کارکرد آنها آشنا شوید. با وجود اینکه سال ها از اختراع و تولید اولین چاپگر می گذرد اما این دستگاه و قابلیت های آن هنوز برای بسیاری از افراد ناشناخته مانده است. در ادامه مطلب پرینتر، قابلیت و انواع آن را بررسی می کنیم.
پرینتر چیست؟
پرینتر (Printer) که در زبان فارسی از آن با نام چاپگر یاد میشود یکی از تجهیزات جانبی رایانه است. احتمالاً همگی ما برای یکبار که شده ناچار به استفاده از این پرینتر شدهایم به ویژه اگر سر و کارمان با ادارهها و سازمانها بوده و یا مشغول تحصیل و تحقیق بودهایم. برخی از ما نیز به صورت تخصصی کار با این دستگاه را تجربه میکنیم و کاربر حرفهای این حوزه هستیم. اما پرینتر چیست و چگونه کار می کند؟ پرینتر، در جایگاه یکی از لوازم جانبی کامپیوتر به کاربر کمک میکند تا متن یا تصویر ایجادشده در کامپیوتر را بر روی کاغذ دلخواه چاپ کند.
پرینترها در انواع و مدلهای متفاوتی طراحی و تولید میشوند که عبارتند از: چاپگر ماتریس سوزنی، چاپگر لیزری، چاپگر جوهرافشان، تماسی و غیرتماسی. در اواسط دهه ۱۹۸۰ بود که پرینترهای جوهر افشان به بازار معرفی و ارائه شدند و با گذشت مدت زمانی اندک توانستند جایگاه خود را به عنوان یکی تجهیزات پرکاربرد و مفید مستحکم سازند. چاپگرها در انواع «رنگی» و «سیاه و سفید» وجود دارند. منبع تأمین رنگ در چاپگرها، بسته به نوع چاپگر، تونر یا کارتریج است. اپسون را سازنده نخستین پرینترهای جهان دانستهاند. «سیکو اپسون» که بیشتر با نام اپسون در سراسر جهان شهرت دارد، یک شرکت فناوری ژاپنی و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان چاپگر و اطلاعات و تجهیزات مرتبط با تصویربرداری در جهان است.
پرینترهای جوهر افشان
تولیدکنندگان پرینتر در حالحاضر با عرضه چاپگرهای پیشرفته و تکمیل فناوری مدلهای پیشین، سعی در جلب رضایت کاربران خود دارند. برای مثال در حال حاضر «چاپگرهای جوهرافشان» با امکان اتصال به دوربینهای دیجیتال، سبب تحولی بزرگ در زمینه چاپ تصاویر گشتهاند. در صورتی که از جوهر و کاغذ مخصوص چاپ تصاویر در چنین چاپگرهایی استفاده شود، تصاویر چاپ شده دارای کیفیت بسیار بالائی خواهند بود.
پرینترهای لیزری
مزیت برجسته و مهم در «چاپگرهای لیزری» تک رنگ، کیفیت بالای چاپ آنهاست. با توجه به امکانات موجود در این چاپگرها نظیر حافظه و سینی محل استقرار کاغذ، می توان از آنها در حجم عملیات چاپ بالا، استفاده نمود. یکی از مدلهای دیگر چاپگرهای لیزری، «چاپگرهای لیزری رنگی» هستند که میتوان از آنها جهت چاپ متن و تصاویر با کیفیت و با سرعت مناسب، استفاده نمود.
امروز بسیاری از کاربران گرایش به استفاده از چاپگرهای لیزری یافتهاند و دلیل این امر کاهش قیمت چاپگرهای لیزری رنگی است. لیکن عموم کاربران پیش از خرید پرینتر علاوه بر در نظرداشتن قیمت، به پارامترهای دیگری نظیر سرعت و کیفیت نیز توجه دارند و تصمیم نهایی خود جهت خرید را بر اساس توازن بین پارامترهای فوق، اتخاذ میکنند. امیدواریم پاسخ این پرسش را که پرینتر چیست و چگونه کار می کند را به نحو شایسته ای داده باشیم.
پرینتر چگونه کار می کند؟
نحوه کار یک پرینتر و اینکه پرینتر چگونه کار می کند ، بر اساس ساختاری که دارد تعیین میگردد و عملکرد هر مدل متفاوت از دیگری است. پرینترهای متفاوتی با ساختارهای متعدد در بازار موجود هستند که از سوی کمپانیهای گوناگون عرضه شدهاند. صرفنظر از کیفیت خروجی، این دستگاهها عملکرد متفاوتی دارند، از همینرو کاربر میبایست پرینتر خود را بر اساس نیاز و انتظارات خویش انتخاب و تهیه نماید. در هر حال ،پرینتر، در جایگاه یکی از لوازم جانبی کامپیوتر به کاربر کمک میکند تا متن یا تصویر ایجادشده در کامپیوتر را بر روی کاغذ دلخواه چاپ کند.
پرینترها در انواع و مدلهای متفاوتی طراحی و تولید میشوند که عبارتند از: چاپگر ماتریس سوزنی، چاپگر لیزری، چاپگر جوهرافشان، تماسی و غیرتماسی. جهت آشنایی با شیوه کار پرینترها و اینکه هر پرینتر چگونه کار می کند مطلب زیر را همخوان شویم:
پرینتر جوهرافشان چگونه کار می کند (Inject):
چاپگرهای جوهرافشان از طریق پخش قطرات ریز جوهر روی یک کاغذ از طریق منافذ ریزی که در هد وجود دارد، باعث به وجود آمدن تصاویر سیاه و سفید و رنگی میشوند. رنگهای اصلی در چاپگر جوهرافشان به سه رنگ قرمز و زرد تقسیم میگردند. یک رنگ سیاه نیز در این دستگاه وجود دارد که برای تولید تصویر با رنگ مشکی به کار می رود. توجه داشته باشید که شما برای چاپ حرفهای یک عکس به چاپگری با شش رنگ مجزا احتیاج دارید که علاوه بر سه رنگ اصلی و رنگ مشکی دارای یک رنگ قرمز روشن و آبی روشن نیز باشد. چاپگرهای جوهرافشان به طور کلی قیمتهای معقولتر و مناسبتری دارند و برای مصارف عمومی انتخاب مناسبتری هستند.
پرینتر لیزری سیاه و سفید چگونه کار می کند (تک رنگ):
چاپگرهای لیزری تکرنگ همانند دستگاه فتوکپی عمل میکنند از همینرو سرعت بالاتری دارند. چاپگرهای لیزری سیاه و سفید بهترین انتخاب برای چاپ صفحات متنی در تعداد بالا هستند. به خصوص اینکه از دقت بسیار بالایی برخوردارند. از ویژگیهای جالب استفاده از چاپگرهای لیزری تک رنگ قیمت پایین برای هر صفحه چاپ است. که در کل باعث کاهش هزینه تعویض و یا شارژ کاتریج می شود. در کل یک چاپگر لیزری بهترین انتخاب رای یک دفتر کار یا محیط اداری بزرگ است که نیاز به چاپ متن های زیاد در طول روز دارند.
پرینتر رنگی لیزری چگونه کار می کند:
چاپگرهای لیزری انتخابی بهینه جهت چاپ تصاویر گرافیکی و عکس هستند. تونرهای CMYK در این پرینترها جایگزین جوهر گشتهاند. این چاپگرها باعث ایجاد تصاویر گرافیکی و عکسهایی با کیفیت فوقالعاده میشوند که نیاز عکاسان و گرافیستهای حرفهای را برآورده میسازند. با توجه به کیفیت بالای این چاپگرها، بدیهی است که قیمت بالایی نیز داشته باشند. این چاپگرها مناسب مصارف حرفهای و کاربرد زیاد است و برای محیط منزل و استفاده عمومی نیستند.
پرینتر چند کاره چگونه کار می کند (Multi Function):
در اماکن اداری به دلیل کمبود فضا وجود یک چاپگر چند منظوره بسیار مفید است. از ایرادات این دستگاه خراب شدن تمامی قسمتهای آن در صورت خراب شدن یک بخش است. در کل این دستگاه برای مصارف عمومی و یا اداری کوچک کاربرد دارد. قیمت این دستگاه به نسبت امکانات و کارایی آن مناسب است.
تعمیرات پرینتر دل / تعمیرات پرینتر اچ پی / تعمیرات پرینتر فوجیتسو / تعمیرات پرینتر سامسونگ / تعمیرات پرینتر پاناسونیک / تعمیرات پرینتر کانن / تعمیرات پرینتر زیراکس
3 دیدگاه در “printer چیست؟”