در پرینت سهبعدی، تصویر دو بعدی که در کامپیوتر وجود دارد، به صورت سه بعدی و واقعی چاپ میشود. عملکرد این پرینترها به این صورت است که در طی فرایند افزودن لایهها، یک شی ساخته خواهد شد. در این فرایند، لایهها بهصورت برشهای افقی روی هم قرار میگیرند و شی ساخته میشود. به نحوه ساخت اشیا در پرینتر سه بعدی، ساخت افزایشی نیز میگویند. در پروسه ساخت دو روش مرسوم برای تولید قطعات وجود دارد. روشی که همه با آن آشنا هستند، ساخت کاهشی است که با استفاده از مواد اولیه و ابزار ساخت و ساز به محصول دلخواه خود میرسید.
اما در ساخت افزایشی، از قرار دادن متریال و مواد اولیه به صورت لایه لایه روی هم، قطعه مورد نظر را میسازید. تمامی مدلهای پرینتر سهبعدی، از روش ساخت افزایشی برای تولید قطعات استفاده میکنند.
از پرینترهای سه بعدی برای ساخت ماکت و مجسمه و … استفاده میشود. با وجود این پرینترها، ساخت لوازم بدون دردسر و حتی سریعتر انجام میشود.
لازم به ذکر است که با توجه به قیمت بالای این نوع پرینترها، باید نسبت سرویس دورهای آنها اقدام کنید تا به تعمیر پرینتر نیاز نداشته باشید.
پرینتر سه بعدی FDM
یکی از متداولترین پرینترهایی که در بازار وجود دارد و به راحتی هم در دسترس کاربران است، پرینترهای FDM هستند که قیمت بسیار مناسبی داشته و مواد اولیه آنها هم به راحتی و با هزینه کم در دسترس هستند.
پرینتر سهبعدی FDM، به نسبت دیگر پرینترها از قیمت خرید کمتری برخوردار است. شاید این عامل باعث شده که سرعت، کیفیت و دقت چندان بالایی نداشته باشد. باید این نکته را بدانید که نمیتوانید روی این پرینتر، برای پرینت قطعات با پیچیدگی بالا حساب کنید.
نحوه عملکرد پرینتر FDM 3D که به آن فیلامنت هم میگویند، به این صورت است که با ذوب کردن پلاستیک و اکسترود آن، مدل شما را به صورت لایههای برش خورده افقی ایجاد میکند. به عبارت دیگر فیلامنت بعد از ذوب شدن به صورت رشتهای، از نازل بیرون آمده و روی رشته قبلی که حالا سرد و خشک شده است قرار میگیرد. این پرینتر رزولوشنی بین ۵۰ تا ۴۰۰ میکرومتر دارد.
ابتدا یک رول از فیلامنت را روی پرینتر قرار میدهند و زمانی که دمای پرینتر به حد موردنظر رسید، فیلامنت وارد نازل شده و در اثر گرما ذوب میشود. اکسترودر پرینتر این امکان را دارد که در سه جهت محورهای X، Y و Z حرکت کند و لایه لایه مواد را روی سطح موردنظر خالی کند. درنهایت با وجود فن پرینتر، مواد خشک خواهند شد. البته فن تنها در برخی از مدلهای پرینتر وجود دارد، این فنها باعث میشوند قطعات با سرعت بیشتری خشک شده و کیفیت پرینت نیز افزایش یابد.
منبع: falnic.com